vloerverwarmingsbuizen

Optimaliseer je vloerverwarming: kies de beste vloerverwarmingsbuizen!

Als je voor vloerverwarming gaat, sta je voor talloze keuzes. Welk systeem past het beste bij jouw behoeften? Welke verdeler is ideaal? En laten we de vloerverwarmingsbuizen niet vergeten. Met zoveel opties kan het overweldigend zijn. Maar geen zorgen, wij helpen je graag bij het navigeren door de wereld van vloerverwarmingsbuizen.

Vloerverwarmingsbuizen zijn essentieel voor warme voeten, omdat ze warm water onder je vloer laten circuleren, afkomstig van je cv-ketel of warmtepomp. De juiste keuze is dus belangrijk. Waar moet je op letten? Wij zetten het voor je op een rij.

Stap 1: Geen zuurstof, geen problemen

Kies voor PE-RT buizen in plaats van de ouderwetse tyleen buizen. Waarom? PE-RT buizen zijn diffusiedicht, wat betekent dat er geen zuurstof bij het water kan komen. Zuurstof kan roestvorming veroorzaken en kan vervolgens in de buizen gaan klonteren, wat op zijn beurt verstoppingen kan veroorzaken. Met PE-RT buizen voorkom je deze problemen.

Stap 2: Kies voor kwaliteit

Onze PE-RT buizen zijn KOMO-gecertificeerd, wat staat voor de hoogste kwaliteitsstandaarden. Deze buizen gaan extreem lang mee, met een minimale levensduur van maar liefst vijftig jaar. Dankzij de vijf lagen bieden ze extra bescherming aan de diffusiedichte laag. Bovendien zijn ze sterk en flexibel, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn.

Stap 3: Dikte doet ertoe

PE-RT buizen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes: 14 mm, 16 mm, 18 mm en 20 mm. De meest gebruikte dikte is traditioneel 16 mm, maar 18 mm wordt vaak gebruikt in combinatie met warmtepompen. Voor renovaties met lagere opbouwhoogtes is 14 mm ideaal, terwijl 20 mm geschikt is voor grote ruimtes zoals fabriekshallen. Let op: dikkere buizen bieden meer watervermogen, maar kunnen lastiger te leggen zijn.

Heb je je vloerverwarmingsbuizen gekozen en klaar om te leggen? Vergeet dan niet de juiste gereedschappen aan te schaffen, zoals een buiskniptang en euroconus van de juiste maat. Afhankelijk van je gekozen vloerverwarmingssysteem heb je mogelijk nog meer materiaal nodig, maar daar vertellen we je alles over in onze blogs over draadmatten, tackerplaten, noppenplaten en droogbouw.