droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming met Knauf Brio: de beste keuze!

Als je bezig bent met het renoveren van je huis en je denkt aan vloerverwarming, maar je hebt een houten ondervloer of beperkte opbouwhoogte, dan is droogbouw vloerverwarming een optie die je niet moet negeren. In tegenstelling tot traditionele systemen waarbij een natte dekvloer over de vloerverwarmingsbuizen wordt gegoten, wordt bij droogbouw gewerkt op een droge ondergrond. Dit heeft voordelen zoals; geen lange droogtijd. Hier zijn de belangrijkste punten die je moet weten over droogbouw vloerverwarming met Knauf Brio:

Stap 1: Lage opbouwhoogte

Droogbouw vloerverwarming met Knauf Brio is ideaal voor renovaties, waar ruimtebehoud cruciaal is. De Knauf Brio-platen zijn slechts 23 mm dik, waardoor ze geschikt zijn voor situaties waar elke millimeter telt. Ook zijn ze geschikt voor houten ondervloeren en vloeren met kabels en leidingen waar frezen niet mogelijk is.

Stap 2: Knauf Brio-platen

Knauf Brio-platen zijn de beste keuze voor droogbouw vloerverwarming. Deze harde platen maken het eenvoudig om de vloerverwarmingsbuizen te monteren door ze erin te frezen. Er zijn twee opties beschikbaar: de standaard Knauf Brio 23 mm plaat en de Knauf Brio WF 33 mm met houtvezel, die vaak wordt gebruikt voor extra isolatie.

Stap 3: Montage

Begin met het leggen van de platen op een vlakke ondergrond. Is dit niet het geval, dan kun je gebruik maken van Knauf egalisatiekorrels. Is dit gelukt? Monteer ze dan met de Knauf Brio-lijm en schroeven. Zorg ervoor dat alles goed vastzit voordat je begint met frezen.

Stap 4: Frezen door professionals

Rond vier uur na het leggen van de platen is de lijm droog en kan er gefreesd worden. Laat het frezen van de vloerverwarming over aan professionals zoals Braakman. Verwijder de schroeven voordat je begint met frezen en repareer de gleuven met reparatiemortel zodra het frezen is voltooid.