Vloerverwarming

Vloerverwarming laten aanleggen zonder zorgen? Braakman adviseert, ontwerpt en realiseert met gemotiveerde medewerkers al uw vloerverwarmingsprojecten zodat u volledig wordt ontzorgd.

Waarom zou u kiezen voor vloerverwarming van Braakman BV?

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun huis te verwarmen met vloerverwarming en vloerkoeling. Dat is ook niet zo raar, want vloerverwarming geeft de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte en koeling in de woning en is bij uitstek geschikt voor gasloze verwarmingssystemen en koelsystemen  zoals een warmtepomp of aardwarmte systeem.

Vloerverwarming kan door middel van de volgende methodes worden gemonteerd:
  • Montage door middel van infrezen
  • Montage op krimpnetten
  • Montage op de onderbewapening
  • Montage op tackerplaat (isolatieplaat)

1. Doormiddel van vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen in een bestaande vloer? Deze montagemethode wordt zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast. We hebben bij deze methode vier verschillende vloeren waar in gefreesd kan worden:
– In een zandcement vloer;
– In een tegelvloer (de bestaande tegelvloer hoeft niet te worden verwijderd);
– In een betonvloer (de frees wordt gekoeld met water);
– In een fermacell vloer (wordt toegepast op houten ondervloer).

Stofvrij vloerverwarming frezen met ons eigen unieke systeem

Braakman heeft voor het frezen in vloeren een eigen systeem ontwikkeld die uniek is in deze sector: de pas ontwikkelde vrachtwagencombinatie kan 6000 kg stof of water op een dag afzuigen. De twee turbo-zuigpompen die door Braakman zelf zijn ontwikkeld, zorgen voor een stofvrije werkwijze, met als voordeel dat alles direct wordt afgevoerd (dus geen afval). Door deze werkwijze is voor ons het frezen in beton geen enkel probleem. Het frezen in fermacell wordt vaak toegepast op houten verdiepingsvloeren. Zowel de levering als montage van het fermacell wordt door Braakman verzorgd.


2. Vloerverwaming montage op krimpnetten

Vloerverwarming monteren op een krimpnet / draadstaalmat? Deze montagemethode wordt vaak toegepast in nieuwbouw van woningen. De vloerverwarmingsbuis wordt door middel van een speciale vlechtmachine vastgezet op een 3mm draadstaalnet, welke ook door Braakman wordt geleverd en gemonteerd.


3. Montage vloerverwarming op de onderbewapening

Vloerverwarming aanbrengen op onderbewapening? Deze montage methode wordt vaak toegepast in grote bedrijfsgebouwen. De vloerverwarmingsbuis wordt gemonteerd op het bewapeningsnet (constructienet) en wordt afgestort met beton.


4. Montage vloerverwarming op een tackerplaat

Zwevende vloer met vloerverwarming laten maken? Deze montagemethode wordt vaak toegepast in appartementen of flats (gestapelde woningen). De vloerverwarming wordt gemonteerd op een tackerplaat (isolatieplaat). De reden hiervoor is dat er een zogenaamde zwevende vloer ontstaat. Het grote voordeel hiervan is dat het geluidsoverlast beperkt. Braakman levert en monteert deze plaat ook zelf.