Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun huis te verwarmen met vloerverwarming/ -koeling. Dat is ook niet zo vreemd, want vloerverwarming geeft de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte en koeling in de woning en is bij uitstek geschikt voor gasloze verwarming- en koelsystemen (warmtepomp etc.).

Wilt u meer weten over de vloerverwarming van Braakman BV en wat de mogelijkheden zijn?

Vloerverwarming

Braakman adviseert, ontwerpt en realiseert met gemotiveerde medewerkers al uw vloerverwarmingsprojecten zodat u volledig wordt ontzorgd.

Waarom zou u kiezen voor vloerverwarming van Braakman BV?

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun huis te verwarmen met vloerverwarming en/of vloerkoeling. Dat is ook niet zo vreemd, want vloerverwarming geeft de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte en koeling in de woning en is bij uitstek geschikt voor gasloze verwarmingssystemen en koelsystemen (warmtepomp etc.).

Vloerverwarming kan op de volgende methodes worden gemonteerd:

  • Montage door middel van infrezen
  • Montage op krimpnetten
  • Montage op de onderbewapening
  • Montage op tackerplaat (isolatieplaat)

Frezen

De montagemethode vloerverwarming infrezen wordt zowel in nieuwbouw als renovatie toegepast. We hebben bij deze methode vier verschillende vloeren waar in gefreesd kan worden.

Door de pas ontwikkelde vrachtwagencombinatie kan 6000 kg stof of water op een dag afgezogen worden.

Frezen

Door middel van infrezen uw vloerverwarming laten leggen?

Frezen in beton stond vroeger bekend als een lastig karwei. Heeft u om deze reden de hoop op een vloerverwarming opgegeven? Dan is er goed nieuws! Want frezen in beton is voor ons geen enkel probleem. Braakman legt met regelmaat vloerverwarming in beton of tegelvloer. Hiervoor maken wij gebruik van een geavanceerde betonfreesmachine.

Bij het infrezen komen de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande vloer te liggen. Voordelen van dit systeem:

  • U hoeft de dekvloer er niet uit te halen
  • Er is geen extra opbouwhoogte nodig  (geen deuren inkorten en geen verlaging van het keukenblad)
  • Snelle opwarmtijd van de vloer omdat de slangen tegen het oppervlak liggen
  • Goedkoopste manier van installatie
  • (Meestal) realiseerbaar in één dag.

Na het aanleggen en installeren van de vloerverwarming
kan de nieuwe vloer direct worden geplaatst.

Aardwarmte

Je huis verwarmen met hitte uit de kern van de aarde? ja dat kan. In Nederland wordt op bescheiden schaal bij nieuwbouwprojecten al gebruik gemaakt van een duurzaam energiesysteem waarbij de vloerverwarming verhit wordt door diepe aardwarmte; geothermie.

Aardwarmte

Uw huis verwarmen door middel van aardwarmte?

De werking van een aardwarmtesysteem

Je woning verwarmen en verkoelen door middel van aardwarmte, hoe werkt dat? Het is eigenlijk heel simpel, je brengt een lange buis aan in de grond naast de woning en je laat er water door heen stromen, het water neemt de bodemtemperatuur aan. Door deze manier kan er warmte maar ook kou worden opgeslagen in de bodem. Door in de zomer de warmte uit de woning te halen en in de grond op te slaan kun je door gebruik te maken van hetzelfde aardwarmtesysteem de woning verwarmen met de opgeslagen warmte.

Braakman Dienstverlening BV verzorgt voor Nathan Projects het horizontale leidingwerk dat in de bodem wordt gegraven. Nathan Projects boort de bronnen (deze kunnen tot 200 meter diepte) en Braakman sluit vervolgens het leidingwerk aan en plaatst de verdeler. Deze komt in de technische ruimte of in een aparte box buiten onder de grond. Het systeem wordt afgevuld met een mengsel van water en glycol. Dit wordt voorgemengd in een voormenginstallatie. Er wordt een druktest gedaan om lekkage uit te sluiten. Braakman werkt uitsluitend met gesloten systemen in onderaanneming voor Nathan Projects.