Sleuven dichtstrijken en egaliseren:

– Wat betreft sleuven dichtstrijken?
Dit is alleen van toepassing bij frezen. Dit betekent dat de gefreesde sleuven nadat de buizen erin liggen weer dicht worden gestreken met het geschikte reparatie mortel.

– Is sleuven dichtstrijken hetzelfde als egaliseren?
Dichtstrijken van sleuven is niet hetzelfde als egaliseren.

– Waarom sleuven dichtstrijken?
Dit is noodzakelijk voor de bescherming van de buis. De reden dat wij dit als optie aanbieden is omdat vloerleggers deze dienst soms ook aanbieden. Wij adviseren de dichtgestreken vloer naderhand niet lang open te laten liggen in verband met schade die het kan oplopen.

– Primen jullie de vloer voor het dichtstrijken van de sleuven?
Wij primeren de vloer altijd eerst. Hiervoor gebruiken wij eurocol 0,44 of uzin PE 360.

– Welk materiaal wordt er gebruikt voor het dichtstrijken van de buizen?
Wij gebruiken voor cement eurocol 945/uzin NC 182, voor gips eurocol 944/uzin NC 118.

– Egaliseren jullie nadat de vloer is dichtgestreken?
Wij egaliseren de vloer niet, dit kan het beste worden uitgevoerd door de partij die ook de vloer plaatst.

Installatie werkzaamheden:

– Sluiten jullie de verdeler aan op de warmtebron, wie kan dit doen?
Wij sluiten de verdeler niet aan op de warmtebron. Hiervoor zijn onze monteurs niet opgeleid. Deze dienst kan het beste uitgevoerd worden door een lokale loodgieter/installateur. Wij adviseren zo snel mogelijk na onze werkzaamheden een installateur te laten komen voor de aansluiting, zodat het systeem in werking kan worden gesteld.

– Verwijderen (loskoppelen, afdoppen en afvoeren) jullie de radiatoren?
Wij verwijderen geen radiatoren. Deze dienst kan het beste uitgevoerd worden door een lokale loodgieter/installateur.

– Moeten de radiatoren ook worden verwijderd voordat de vloerverwarming wordt geplaatst?
Dit is vaak niet noodzakelijk, maar het kan zeker geen kwaad. Als er vóór onze werkzaamheden een loodgieter langs kan komen, bieden wij ook de optie aan om de verdeler van te voren op te sturen.

– Kunnen jullie de convectorputten afsluiten en dichtstorten?
Wij bieden deze dienst op dit moment niet aan. Dit kan het beste worden uitgevoerd door een timmerman of aannemer. Het is vaak wel mogelijk voor ons om door een volgestorte convectorput heen te frezen.

Tegelvloeren:

– Kunnen jullie door tegels frezen?
Dit kan. De m² prijs hiervan hangt af van de tegeldikte. Het is daarnaast erg belangrijk dat de tegels goed vastzitten. Dit kan getest worden door met een hamertje op de tegels te tikken. Een dof geluid betekent dat de tegels vastzitten, een hol geluid dat ze los zitten.

– Wat doe ik bij losse tegels (hol geluid)?
Wij raden in dit geval sterk aan de tegelvloer er uit te halen. Het is daarnaast ook erg belangrijk dat de vloer naderhand egaal is. Mochten er lijmresten of gaten in de vloer zitten zal de vloer eerst geëgaliseerd moeten worden.

Overige vragen:

– Welk vloersysteem moet ik aangeven?
Gebruikelijk heeft een woning een betonvloer met daarop een zandcement dekvloer. Dit is vaak dus ook het geval als men denkt dat het een betonvloer betreft. Mocht de situatie onduidelijk zijn kan de offerte naderhand nog worden besproken om het te specificeren. Foto’s van de vloer zelf of de zijkant van het kruipluik kunnen hier vaak goed bij helpen.

– Wat is een goede verdeler locatie?
Een goede locatie voor de verdeler is centraal in de woning, uit het zicht en zo dicht mogelijk bij de cv leidingen.

– Wat moet ik doen met eerder gelegde vloerverwarming?
Als deze niet in aanraking komt met de gefreesde sleuven(wij frezen standaard 2cm diep), dan kan deze blijven liggen. Mocht dit echter wel in aanraking komen, moet deze eerst verwijderd worden door een andere partij vanwege stevigheid van de vloer en omdat het frezen hierdoor onmogelijk kan worden.

– Komen jullie ook langs om de situatie te bekijken?
Wij komen normaal gesproken niet langs. De reden hiervoor is dat wij inmiddels genoeg ervaring in het vak hebben. Daardoor leveren projecten meestal geen onverwachte problemen op, mits de zaken telefonisch of per mail goed worden besproken en er duidelijke foto’s worden gestuurd van de vloer.