rvs-vloerverwarming-verdeler

Op zoek naar een vloerverwarming verdeler? Ontdek hier je mogelijkheden!

Op zoek naar een verdeler voor je vloerverwarmingssysteem? Of je nu kiest voor draadmatten, tackerplaten, noppenplaten of een droogbouwsysteem, één ding is zeker: een vloerverwarming verdeler is essentieel! En er zijn diverse opties beschikbaar. We helpen je graag door alle mogelijkheden te bespreken.

We begrijpen dat het als onervaren klusser overweldigend kan zijn om de juiste verdeler te kiezen uit het assortiment. Want wanneer is welke optie het meest geschikt? En wat past het beste binnen je budget? Er worden veel verschillende verdelers aangeboden, zodat er altijd een optie is die bij jouw behoeften past!

Stap 1: RVS verdeler

Onze favoriet is absoluut de RVS verdeler. Waarom? Omdat deze zowel betaalbaar als van hoge kwaliteit is! Het is niet voor niets dat de populariteit van de RVS verdeler de laatste jaren sterk is toegenomen. Bovendien is deze verdeler met pomp ideaal als je momenteel een cv-ketel hebt maar in de toekomst wilt overstappen op een warmtepomp. Je kunt eenvoudig de pomp verwijderen en deze rechtstreeks aansluiten op de warmtepomp, waardoor je goed voorbereid bent op de toekomst!

Als dit niet van toepassing is, bieden we ook een RVS verdeler zonder pomp en een RVS PRO verdeler met twee temperatuurmeters aan. Of je nu een verdeler met of zonder pomp moet kiezen? Bekijk tip 4 voor meer informatie.

Stap 2: Kunststof verdeler

De kunststof verdeler is iets duurder dan de RVS verdeler, maar dat heeft zijn redenen. Deze verdeler is geschikt voor situaties waarin je vaak koelt tot onder 18 graden. Dankzij de dubbelwandige constructie treedt er geen condens op bij het koelen, wat resulteert in een droge vloer. Dus als je regelmatig onder de 18 graden koelt, is de kunststof verdeler de beste keuze! Ook deze variant is beschikbaar met pomp, zonder pomp en als PRO variant.

Stap 3: Stalen verdeler

De stalen verdeler is de meest traditionele optie, maar wordt steeds minder populair. Hoewel deze vroeger veel werd gebruikt, kiezen steeds minder mensen voor deze variant. Dit komt omdat water en staal niet goed samengaan, waardoor roest en condensatie kunnen optreden. Hoewel stalen verdelers prijstechnisch interessant kunnen zijn, zijn er kwalitatief betere opties beschikbaar.

Stap 4: Met of zonder pomp

Zoals eerder vermeld, zijn er verdelers met en zonder pomp. Kort gezegd, wordt een verdeler met pomp vaak gebruikt in combinatie met een cv-ketel, terwijl een verdeler zonder pomp beter past bij een warmtepomp.

Heb je je vloerverwarming verdeler gekozen? Geweldig! Hier is nog een laatste tip: gebruik Euroconus koppelingen om je vloerverwarmingsbuizen aan te sluiten op je verdeler. Gebruik twee koppelingen per vloerverwarmingsgroep, en vergeet de geleide bochtjes niet om ervoor te zorgen dat de buizen netjes onder de verdeler uitkomen.