Onze monteurs Rik en Sam hebben een mooi project mogen uitvoeren in het dorpje Wijhe. Wijhe is een dorp aan de IJssel in de gemeente Olst-Wijhe in de Nederlandse provincie Overijssel. Wijhe ligt tussen Deventer en Zwolle.

De opdrachtgever van dit project is Van Gurp Installatiebedrijf. Van Gurp in een allround bedrijf dat werkzaam is in de gehele regio.

Het proces omvat het infrezen van sleuven in de bestaande vloer, meestal gemaakt van beton of cementdekvloer. Deze sleuven worden vervolgens gebruikt om buizen te plaatsen die warm water door de vloer laten circuleren om de ruimte gelijkmatig te verwarmen.

Zoals op de foto’s te zien is, gebeurd dit op een specifieke manier, in de vorm van een slakkenhuis. Hierdoor verdeeld de warmte zich goed en gelijkmatig door de ruimte. Daarnaast heeft het infrezen van vloerverwarming ook nog vele andere voordelen. Deze snelle en praktische manier is stofvrij dankzij de grote afzuiger. Daarnaast is het een goedkope manier dan de gehele vloer eruit te breken. Een ander groot bijkomend voordeel is dat je de vloer niet hoeft op te hogen.

Nadat de buizen in de sleuven zijn geplaatst, wordt de vloer weer dichtgesmeerd met een speciaal mengsel, vaak een speciale egalisatiemortel zoals Knauf. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de sleuven volledig worden afgedekt en om een vlak oppervlak te creëren voor verdere afwerking, zoals het leggen van tegels, laminaat of tapijt.