Systemen

Er zijn verschillende soorten vloerverwarmingssystemen om vloerverwarming in uw huis te plaatsen om zo uw huis, een warm thuis te maken.


Wij hebben ons grondig verdiept in ons vak. Of het nu gaat om het (in)frezen van uw vloerverwarmingen of het aanleggen van vloerverwarming op krimpnetten, tackerplaten of noppenplaten, wij zijn uw specialist in vloerverwarming.

(In)frezen

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun huis te verwarmen met vloerverwarming/ -koeling. Dat is ook niet zo raar, want vloerverwarming geeft de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte en koeling in de woning en is bij uitstek geschikt voor gasloze verwarming- en koelsystemen (warmtepomp etc.).

Wilt u meer weten over de vloerverwarming van Braakman BV en wat de mogelijkheden zijn?

Krimpnetten

Als er geen dekvloer aanwezig is, of wanneer er voldoende hoogte beschikbaar is, kunt u gebruik maken van krimpnetten. De vloerverwarming wordt dan op gegalvaniseerde netten gebonden die op de constructievloer gelegd worden. Bij het gebruik van krimpnetten is een vloerisolatie of folie een aanrader zodat de constructievloer niet rechtstreeks in aanraking komt met de nieuwe dekvloer, en deze vrij kan werken.

Noppenplaten

Als er voldoende hoogte beschikbaar is en de ondervloer volledig glad is, is een noppenplaat systeem een geschikt systeem voor uw vloerverwarming. Bij een noppenplaat systeem worden de vloerverwarmingleidingen tussen de noppen van een noppenplaat gedrukt. Hierdoor is de montage snel en eenvoudig.

Tackerplaten

Tackerplaten zijn EPS-vloerisolatieplaten met een isolatiedikte van 20 tot maximaal 50 millimeter. De vloerverwarmingsbuizen worden met kunststofnagels bevestigd op de tackerplaten. Het gebruik van tackerplaten is voordeliger dan het gebruik van noppenplaten. Daarnaast voorziet het in warmte en/ of geluidsisolatie.